nieuws

DSW stapt in ziekenhuis

Archief

De Schiedamse zorgverzekeraar DSW heeft een belang van 40% genomen in de coöperatie die het eveneens Schiedamse ziekenhuis Vlietland overneemt. De coöperatie stelt € 18,5 mln beschikbaar om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

DSW stapt in ziekenhuis

"We konden afwachten en kijken hoe het ziekenhuis failliet zou gaan of we konden het eigen vermogen van de Stichting Phoenix (die boven zorgverzekeraar DSW hangt, red.) gebruiken om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de zorg verbeterd kan worden", verklaart DSW-directeur Chris Oomen. "Op deze manier helpen we niet alleen onze eigen verzekerden, maar ook die van andere verzekeraars." Volgens Oomen is de stap van DSW niet trendbepalend voor andere verzekeraars. "Ik zie landelijk werkende verzekeraars dit niet doen. Onze stap is sterk regionaal bepaald. Wij zijn als verzekeraar ook niet dominant in deze constructie. DSW wordt geen bestuurder van het ziekenhuis en heeft ook geen zitting in de raad van commissarissen.
VVD-parlementariër Edith Schippers wil dat minister Klink (Volksgezondheid) het plan tegenhoudt en verwijst  naar een eind vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen motie, die zorgverzekeraars verbiedt om eigenaar te worden van een ziekenhuis of een andere zorginstelling.

Reageer op dit artikel