nieuws

DSW stapt in ziekenhuis

Archief

De Schiedamse zorgverzekeraar DSW wil een belang van 40% (_ 10 mln) nemen in de coöperatie die het eveneens Schiedamse ziekenhuis Vlietland overneemt. De coöperatie stelt _ 18,5 mln beschikbaar om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

 

"We konden afwachten en kijken hoe het ziekenhuis failliet zou gaan of we konden het eigen vermogen van de Stichting Phoenix (die boven zorgverzekeraar DSW hangt, red.) gebruiken om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de zorg verbeterd kan worden", verklaart DSW-directeur Chris Oomen de stap. "Op deze manier helpen we niet alleen onze eigen verzekerden, maar ook die van andere verzekeraars."

 

  &nbspVolgens Oomen is de stap van DSW niet trendbepalend voor andere verzekeraars. "Ik zie landelijk werkende verzekeraars dit niet doen. Onze stap is sterk regionaal bepaald. Wij zijn als verzekeraar ook niet dominant in deze constructie. DSW wordt geen bestuurder van het ziekenhuis en heeft ook geen zitting in de raad van commissarissen. Van de elf stemmen in de coöperatie hebben wij er nu vier, maar dat zal afnemen naarmate andere partijen toetreden tot de coöperatie", aldus Oomen.

 

  &nbspDSW is één van de partijen in de nieuwe coöperatie. Andere partijen zijninstellingen in de ouderenzorg, een huisartsencoöperatie, de specialisten en het personeel van het ziekenhuis. "We willen topmensen verbinden aan het ziekenhuis en willen we zelfstandige behandelcentra (zbc’s) in het leven roepen waarmee we specialisten aan ons kunnen binden. Wij willen de voorwaarden scheppen om dat mogelijk te maken", aldus Oomen.

 

  &nbspFinancieel zegt Oomen er geen voordeel van te hebben. "Wij stoppen er geld in dat vervolgens niet rendeert. Maar ja, had ik het geld afgelopen jaar belegd, dan had het ook niet gerendeerd."

 

Reageer op dit artikel