nieuws

Dijkshoorn stopt per direct

Archief

Maarten Dijkshoorn (58) is met onmiddellijke ingang teruggetreden als bestuursvoorzitter van Eureko/Achmea. Persoonlijke overwegingen zouden ten grondslag liggen aan zijn besluit. Het concern betreurt maar respecteert zijn besluit.

 

Dijkshoorn stond sinds 2005 aan het roer bij het Eureko-concern, waar onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en Achmea deel van uitmaken. Hij maakte in 2002 de overstap van Nationale-Nederlanden (ING) naar Achmea, waar hij toetrad tot de raad van bestuur. Sinds 2005 was hij de topman en verantwoordelijk voor de overname (van Rabobank) van en fusie met verzekeraar Interpolis en later die met zorgverzekeraar Agis.

 

  &nbspEen Achmea-woordvoerder geeft aan dat het vertrek van Dijkshoorn ook intern als een volslagen verrassing wordt ervaren. Vooralsnog worden de taken van Dijkshoorn waargenomen door de vice-voorzitters Willem van Duin en Gerard van Olphen.

 

Reageer op dit artikel