nieuws

Derde belangenorganisatie náást NVA en NBVA

Archief

De Federatie van Koepelorganisaties (FKO) en de Vereniging van Hypotheekadviseurs in Nederland (VVHN) hebben de knoop doorgehakt: er komt  een nieuwe organisatie “die met kracht de belangen van financieel dienstverleners behartigt”.

Derde belangenorganisatie náást NVA en NBVA

De nieuwe vereniging wordt op 12 februari opgericht. Ze moet volgens de twee oprichtende clubs niet worden gezien als een verwijt naar de NVA of NBVA, maar vooral als verwijt naar financieel dienstverleners zelf. "Als er van de 9.000 tussenpersonen nog geen 1.600 zijn aangesloten bij een organisatie die hun belangen behartigt, dan is het niet verwonderlijk dat de slagkracht beperkt blijft". Beoogd voorzitter van de brancheorganisatie is Karel Pauw (foto), directievoorzitter van De Hypothekers Associatie.
De nieuwe vereniging houdt deze en volgende maand op vijf plaatsen in het land informatiebijeenkomsten. Naast een presentatie van de stichting bespreekt Jurjen Oosterbaan (Bureau D&O) actuele vakinformatie.

Reageer op dit artikel