nieuws

De Hypotheker geeft extra hulp bij oversluiten

Archief

De Hypotheker gaat klanten die te maken krijgen met een aflopende rentevaste periode extra informeren. “De ervaring leert dat veel consumenten het verlengingsvoorstel automatisch accepteren”, aldus commercieel directeur Bas Millenaar (foto). “Voorlichting kan al snel voordeel opleveren.”   

De Hypotheker geeft extra hulp bij oversluiten

Millenaar wijst er op, dat nieuwe hypotheken doorgaans tegen een lager tarief worden aangeboden dan hypotheken die voor verlenging in aanmerking komen. "Het aflopen van de rentevaste periode is een van de weinige momenten waarop meestal boetevrij kan worden overgestapt op een andere hypotheek of naar een andere geldverstrekker. Daarmee is het dus een uitgelezen moment om als huizenbezitter te onderzoeken of de huidige hypotheek nog wel zo goed bij de persoonlijke situatie en wensen past."
Dit jaar loopt bij een grote groep huiseigenaren de hypotheek af. Alleen bij De Hypotheker is dat al bij honderdduizend van de 450.000 klanten, weet Millenaar.

Reageer op dit artikel