nieuws

DAT Financieel Advies failliet

Archief

DAT Financieel Advies in Zwolle is op aanvraag van enkele werknemers failliet verklaard. De zes personeelsleden hadden in de laatste drie maanden van 2008 geen salaris meer ontvangen.

DAT Financieel Advies failliet

DAT werd in juni 2005 opgericht. Op de website staat dat de activiteiten per 1 november 2008 zijn gestaakt "wegens bedrijfsomstandigheden". Curator Mario Versendaal heeft op het kantooradres ook niets meer kunnen aantreffen.
Directeur van het bedrijf was Michel Schollen. Hij was ook directeur van het in april 2007 gefailleerde Quinta Financiële Planning. Dat bedrijf was in een onmogelijke positie komen te verkeren nadat toezichthouder AFM vraagtekens bij de integriteit van het management had gezet en een registerinschrijving had doorgehaald. De AFM werd door de rechter in het ongelijk gesteld, waarna een schadeclaim volgde.
In een reactie stelt Schollen: “Na het faillissement van Quinta ben ik gevraagd door de aandeelhouders van DAT om daar in dienst te treden als directeur in loondienst. Voor mei 2007 heb ik geen enkele band gehad met DAT."

Reageer op dit artikel