nieuws

‘Consumentenbond gebruikt oude vergelijkingsmethode’

Archief

Erik de Voogd vindt dat de Consumentenbond doof is voor advies en ten onrechte vasthoudt aan een achterhaalde vergelijkingsmethode die geen betrouwbaar beeld geeft van de autoverzekeringsmarkt.

 

De voorman van Premie.nl nodigt de bond dan ook uit voortaan gebruik te maken van zijn vergelijkingsmethodiek.

 

  &nbspDe Voogd reageert op een test van autoverzekeringen in de Geldgids: "De bond vergelijkt maar vier verschillende regio’s en er worden slechts drie typen auto’s van twee verschillende leeftijden in het onderzoek betrokken. Verder wordt er geen rekening gehouden met kortingen, die kunnen oplopen tot 20%."

 

  &nbspDat Independer en Verzekeringssite een aantal van de goedkoopste maatschappijen niet vergelijken, is weliswaar juist, "maar men zou beter kunnen benadrukken dat sommige vergelijkingssites anders zijn dan ze zich voordoen. Independer is een commerciële tussenpersoon die samenwerkt met een beperkt aantal verzekeringsmaatschappijen die betalen voor leads of gesloten verzekeringen en hypotheken. Verzekeringssite op haar beurt is niet transparant over de verzekeringsmaatschappijen die ze voor de consument vergelijkt", aldus De Voogd.

 

Reageer op dit artikel