nieuws

Bridgeclinic voor het intermediair

Archief

De onlangs vertoonde tv-serie ‘Echte Gooische Meisjes’ (RTL 4) gaf een onthullende inkijk in de wereld van vier meisjes rond de twintig met vaders die voldoende in de slappe was zitten om dochterlief bijvoorbeeld een snelle cabrio voor hun verjaardag te geven.

 

Een van die Gooise meisjes is de 22-jarige Bo Wilkes en haar vader is directeur Hans Wilkes van Sterck/ViaFeria, op dit moment eveneens in het nieuws is omdat hij zijn, inmiddels aan Afab verkochte bedrijf, vaarwel zegt. In de serie komt het zeer riante ‘Engelse’ landhuis van Wilkes uitgebreid in beeld, aangezien er een feestje is waarbij Bo en haar vriendinnen ook op komen draven. Feestjes blijken in huize Wilkes aan de orde van de dag te zijn. "Wij nodigen regelmatig een hele groep kennissen uit om ze gezellig met elkaar in contact te brengen", zegt moeder Inge Wilkes. "Dan ben ik er ook in één keer vanaf", voegt ze er met een schalks lachje aan toe.

 

Kaviaar

  &nbspVoor dit ‘informele’ feestje hebben de Wilkessen voor alle zekerheid een vrouwelijke Zweedse kok ingehuurd die een selectie moet maken van allerlei visgerechten. Dat Bo en haar Gooise vriendinnen nog niet echt blasé zijn, wordt duidelijk als zij de kaviaar voor basterdsuiker aanzien. Hans Wilkes blijkt een charmante gastheer en een groot liefhebber van dit soort feestjes. "Wat er in elk geval nooit mag ontbreken is een lekker glaasje poepel", zegt hij terwijl hij het champagneglas heft.

 

Zwembad op het zuiden

  &nbspAl snel blijkt de stemming er al goed in te zitten. De conversatie richt zich vooral op het nieuw te bouwen buitenhuis van de familie Wilkes in Zuid-Frankrijk. Gastvrouw Inge heeft het al helemaal in haar hoofd zitten. Ruim, maar toch knus en van binnen door ons op smaak gebracht, vindt ze. Een probleem lijkt nog de plaats van het zwembad te zijn. "Dat moet absoluut op het zuiden liggen", zegt ze beslist. Het gezelschap ziet de grap er helemaal van in. "Een huis in Frankrijk met een zwembad op het noorden. Dat kan toch niet in deze tijd . Dan komt er geen hond meer op bezoek."

 

  &nbspTwee (van de vijf genomineerde) tv-verzekeringsreclames waren doorgedrongen tot de finale van de Gouden Loeki 2008, die rechtstreeks werd uitgezonden op Nederland 1. Het ging in die finale om de vijf favoriete reclames die het publiek in de voorafgaande elf dagen had verkozen uit de 36 genomineerden (drie per maand).

 

  &nbspHoewel de ‘UFO’ van Centraal Beheer nog vlak voor het programma te zien was in het STER-blok (of wellicht juist daardoor), viel deze als eerste af in de kijkersgunst.

 

  &nbspTot veler verrassing was het Baby Bassie (Ohra), die vervolgens moest afhaken. En ook de andere ‘humorreclame’ (de ‘Dongel’ van KPN van de vorig jaar met ‘Goeiemoggel’ winnende Afdeling Transploft) haalde het niet.

 

  &nbspDe strijd om de trofee ging zowaar tussen twee serieuze filmpjes: ‘Wonderen’ van het Wereld Natuurfonds en ‘Thuiszorg’ van de politieke partij SP. En het was uiteindelijk de aanklachtreclame tegen de letterlijk en figuurlijk uitgeklede thuiszorg, die de Gouden Loeki 2008 ten deel viel.

 

Loden Leeuw

  &nbspVervolgens maakte Bassie nog kans op de titel ‘Meest irritante bekende Nederlander’ in de strijd om de Loden Leeuw van Tros Radar.

 

  &nbspMaar de Ohra-clown moest het afleggen tegen zanger Gordon en kok Joop Braakhekke; de laatste mocht de trofee in ontvangst nemen.

 

Als zwemmer Maarten van der Weijden dit jaar in Peking niet het podium had gehaald, was hij actuaris geworden. Dit onthulde de tot Sportman van het jaar uitgeroepen Olympisch kampioen vlak voor Kerstmis in een interview in De Telegraaf.

 

In het dubbelinterview met Pieter van den Hoogenband stelt Van der Weijden dat hij een alternatief scenario had voor het geval er geen Olympische medaille uit zou rollen. "Dan zou ik een opleiding tot actuaris gaan volgen." Van den Hoogenband: "Tot wat?" Van der Weijden: "Actuaris. Dat is iemand die zich bezighoudt met inkomsten, uitgaven en beleggingen bij pensioenfondsen." Van den Hoogenband: "Leuk! Ach ja, da’s ook een leuke uitdaging¼ Of zag je al aankomen dat er een financiële crisis zat aan te komen? Jeetje, ik ben blij voor je dat je in Peking hebt gewonnen¼"

 

Overigens kiest Van der Weijden nu even voor "een saai, burgerlijk bestaan". Hij wil rust zoeken. "Mentaal ben ik echt gesloopt door de afgelopen maanden."

 

Tijdens de 27e editie van het Assurantie Bridge Toernooi op 17 januari, houdt organisator SNS Reaal speciaal voor het intermediair een bridgeclinic. Deze is gericht op belangstellenden die een keer kennis willen maken met deze denksport.

 

Ook de clinic vindt plaats in het Nationaal Denksport Centrum aan de Kennedylaan 9 in Utrecht.

 

Het programma voor deze ‘kennismakers’ begint om 12.30 uur (ontvangst vanaf 12.00 uur) en duurt tot 17.00 uur.

 

Er zijn aan het bijwonen van deze clinic (inclusief lunch en een aantal consumpties) geen kosten verbonden.

 

Belangstellenden kunnen zich melden via het e-mailadres: bridge.toernooi@snsreaal.nl met als titel in het onderwerp: ‘Aanmelding Bridge clinic’. Verder moeten naam, adres en telefoonnummer vermeld worden.

 

Reageer op dit artikel