nieuws

Brandpreventie geen prioriteit

Archief

Rookmelders, brandblussers en blusdekens zijn nog steeds geen gemeengoed in de Nederlandse huishoudens, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Nationale-Nederlanden, Interpolis, De Goudse en ASR.

 

Met de Preventiecheck Particulieren, opgezet en uitgevoerd door Dolmans Calamiteiten Diensten bij verzekerden die met een schade te maken hebben gehad, willen de verzekeraars consumenten bewust maken van het belang van preventie en advies geven over de maatregelen die men kan treffen om schade te voorkomen.

 

  &nbspEen analyse van de uitkomsten van de uitgevoerde preventiechecks laat zien dat van alle huishoudens slechts 59% een rookmelder heeft, 70% geen brandblusser in huis heeft en 76% geen blusdeken.

 

  &nbspMet inbraakpreventie gaat het iets beter, want 72% van de huishoudens heeft deuren en ramen voorzien van (SKG)-goedgekeurd hang- en sluitwerk.

 

  &nbspTer voorkoming van waterschade blijkt 58% van de huishoudens de vaatwasser en/of wasmachine te hebben voorzien van een waterslot. Dit blijkt duidelijk de voorkeur te hebben boven het gebruik van een lekbak, want die blijkt maar bij 31% van de huishoudens aanwezig te zijn.

 

  &nbspDoor schade en schande wordt echter niet iedereen wijs: 72% van de geënquêteerden heeft één of meerdere van de verstrekte adviezen opgevolgd.

 

Reageer op dit artikel