nieuws

Betonnen gevelplaat valt van Haagse flat

Archief

Doorgeroeste spouwankers waren er de oorzaak van dat op 2 januari een betonnen gevelplaat vanaf de vijfde bouwlaag van een flat aan de Haagse Treublaan naar beneden stortte. De eigenaar van de flat, een beleggingsmaatschappij, is verzekerd bij Delta Lloyd.

 

De plaat van circa vier bij tien meter viel bovenop het dak van het eronder gesitueerde ketelhuis, waardoor een fikse brand ontstond. Voor het toedrachtsonderzoek en de vaststelling van de schade is GAB Robins Takkenberg ingeschakeld. De exacte omvang van de schade is nog niet bekend, omdat er nog claims binnen moeten komen. Echter, volgens de schade-expert van Troostwijk – als contra-expert ingeschakeld door Albert Heijn, de grootste getroffen huurder in het complex – bedroeg de schade voor zijn opdrachtgever minimaal _ 500.000.

 

gebouwen worden nu onderzocht of ze ook doorgeroeste spouwankers hebben.

Reageer op dit artikel