nieuws

Baeten (ASR) doet beroep op veerkracht

Archief

ASR-topman Jos Baeten verwacht dat 2009 opnieuw een “jaar vol onzekerheid” wordt, waarin de bedrijfstak veerkracht moet tonen. En dat is hard nodig, nu de kredietcrisis en verdwenen consumentenvertrouwen hand in hand gaan: “Uitglijders kunnen wij ons niet permitteren.”

Baeten (ASR) doet beroep op veerkracht

Strengere regelgeving dwingt verzekeraars en intermediair de bakens te verzetten, aldus Baeten. "Elke onderneming zal daarbij keuzes – soms pijnlijke – moeten maken die bij diens specifieke situatie passen." Herstel van vertrouwen blijft daarbij centraal staan. "Dit wordt een jaar waarin verzekeraars, intermediair en hun onderlinge relatie op hun veerkracht beproefd zullen worden. De actualiteit stelt nieuwe eisen aan ons inlevingsvermogen in consumenten en daarmee aan klantgerichtheid, concurrentiekracht en verantwoord rendement. De tijd dat we ons als sector vooral zelf de maat konden nemen, is definitief voorbij."

Reageer op dit artikel