nieuws

Avéro Achmea voegt negentien dekkingen in nieuwe pakketpolis

Archief

Avéro staakt de verkoop van de particuliere pakketpolis Comfortplan. De intermediairverzekeraar van Achmea komt deze week met een nieuwe pakketverzekering, het Compleet bij Elkaar Pakket. Daarin zitten negentien particuliere risico’s. Daarnaast wordt de dienstverlening aangescherpt met een zogeheten ‘business excellence’-programma.

 

De pakketpolis voor particuliere verzekeringen doet denken aan de Alles-in-één-Polis van Achmea-zuster Interpolis. "Bij de ontwikkeling van het Compleet bij Elkaar Pakket is nadrukkelijk gekeken naar de goede dingen die binnen het Achmea-concern al door anderen zijn gedaan", erkent zegt Alex Kammeraat, hoofd Klant en Propositie Schade, Zorg en Inkomen. "We zijn gaan shoppen in alle producten en diensten die Achmea heeft op het gebied van particuliere schadeverzekeringen. Ten behoeve van een conversie voor Interpolis-intermediair hebben wij bijvoorbeeld gekeken bij Interpolis."

 

Buitenshuis

Het nieuwe Compleet bij Elkaar Pakket van Avéro bestaat uit vijf rubrieken: Wonen, Recreatie, Verkeer, Medisch en Aansprakelijkheid en recht. In de rubriek Wonen valt op dat één premie wordt gehanteerd voor alle inboedels tot _ 100.000 en één premie voor (bijna) alle woonhuizen tot en met _ 350.000. Tot die bedragen is er een garantie tegen onderverzekering; in deze categorie valt bijna 90% van de Nederlandse huishoudens.

 

  &nbspDe maximale pakketkorting bedraagt 12%. "Verder nemen wij standaard mee in het aanbod de door Interpolis ontwikkelde Buiten de Deur verzekering, die bij ons de Buitenshuisverzekering heet en die is gekoppeld aan de inboedelverzekering", aldus Kammeraat.

 

  &nbspNieuw in het pakket zijn een kampeerautoverzekering, een nieuwe motorverzekering en een vernieuwde rechtsbijstandverzekering. Hier is de wachttijd ingekort tot drie maanden. Verder zijn er wat dekkingen toegevoegd aan de autoverzekering: bijvoorbeeld pechhulp en een mee te verzekeren aanschafwaarderegeling. De leeftijdsgrens voor de ongevallenverzekering is verhoogd tot 70 jaar.

 

Preventie

Marketingmanager Erik During benadrukt dat het Compleet bij Elkaar Pakket niet sec een product is, maar dat bij de ontwikkeling ervan is getracht met dienstverlening in te spelen op de behoeften van zowel klant als intermediair. "In het kader van preventie gaan we het zogeheten DNA-lak beschikbaar stellen aan alle mensen die een woonhuis- of inboedelverzekering in het pakket sluiten, om hun kostbare spullen te kunnen laten registreren. Het fenomeen is bekend uit de watersport en dat wordt nu vertaald naar inboedel onder de noemer ‘home dotting’. De lak brengt zogeheten microdots aan, waarmee spullen gecodeerd kunnen worden."

 

Direct schade melden

In navolging van de ervaringen die bijvoorbeeld bij Interpolis zijn opgedaan met het rechtstreeks melden van schade bij de verzekeraar, behoort dat ook in het nieuwe Avéro-pakket tot de mogelijkheden. "Het intermediair moest daar in het begin erg aan wennen, met name omdat er dan belangrijke contactmomenten vervallen. Maar het scheelt een hoop tijd en rompslomp. We hebben in dat kader tevens gezegd dat het indienen van nota’s achterwege kan blijven. De tussenpersonen blijven hun rol houden bij bijzondere schades, als de klant om ondersteuning vraagt en ook als wij terugkoppelen."

 

Ondersteuning

Verder kan het intermediair beschikken over een volledig nieuwe online applicatie, waarop direct wordt aangegeven of een verzekering wel of niet geaccepteerd is en desgewenst direct de polis beschikbaar is. In het kader van het business-excellenceprogramma wil Avéro volgens During "niet alleen nieuwe producten over de schutting gooien, maar gericht kijken waar we het intermediair kunnen ondersteunen."

 

  &nbspDuring meldt verder dat Achmea over het grootste WFT-gecertificeerde callcenter beschikt. "Dat zou op termijn ook kunnen worden ingezet ten behoeve van tussenpersonen die daar behoefte aan hebben."

 

door verzekerden melden van schade."

Reageer op dit artikel