nieuws

Avéro introduceert Premie Beheer Pensioen

Archief

Eind deze maand introduceert Avéro Achmea het Premie Beheer Pensioen, als eerste product onder een nieuwe paraplu van ‘verzekerbare arbeidsvoorwaarden’, die in de loop van het jaar beschikbaar komen voor een selecte groep tussenpersonen.

Avéro introduceert Premie Beheer Pensioen

Het Premie Beheer Pensioen is een beleggingspensioen op basis van beschikbare premies. De werknemer belegt voor zijn pensioen door gebruik te maken van life cycle-fondsen met afnemend beleggingsrisico naarmate de pensioendatum nadert. Er zijn twee garantiefondsen, waarvan er één continu garantie biedt gedurende de opbouwfase en het andere meer is gericht op garantie op de pensioendatum of bij dienstverlating. Volgens marktmanager Pensioenen Piet Mulder wordt het intermediair met dit product veel werk uit handen genomen: "Keuzes worden in principe door de werkgever gemaakt, wat leidt tot kostenbesparingen, die tot uitdrukking komen in scherpe tarieven."

Reageer op dit artikel