nieuws

Avantucon is doorstart Fortucon

Archief

Het failliete intermediairbedrijf Fortucon gaat in beperkte omvang een doorstart maken. Dat zal gebeuren onder de naam Avantucon Financieel Adviesgroep vanuit Dordrecht.

 

De inventaris van het oude Fortucon-hoofdkwartier in Dordrecht alsmede het grootste gedeelte van de klantportefeuille worden- mits de rechter-commissaris daarvoor toestemming geeft – overgenomen door Jan van Soest. De 61-jarige ondernemer is directeur/eigenaar van Avantus, een personeelsadviesbureau in Tiel, dat tevens namen hanteert als Corso en Parco.

 

  &nbspDe directie van Avantucon laat hij over aan Ernstjan Overduin, die (financieel) directeur was van Fortucon. Van de ruim negentig Fortucon-medewerkers kan slechts een tiental aan de slag voor Avantucon. De overgenomen portefeuille omvat geen hypotheken. "Vanwege het hoge terugboekingsrisico", verklaart Fortucon-curator Pim Nuiten.

 

Schuldenlast

De door concurrente crediteuren ingediende vorderingen in het faillissement van Fortucon zijn inmiddels opgelopen tot zo’n _ 7,5 mln. Daarnaast is er nog een vordering van _ 7,1 mln Wanu Beheer, eigendom van Heinz Wagner en Jos Nuijen, de voormalige eigenaren van Wagner & Partners. Dit betreft een in een geldlening omgezette koopsom voor diverse verzekeringsportefeuilles. De Wanu-vordering wordt door curator Nuiten betwist.

 

Reageer op dit artikel