nieuws

Aon: veel pensioenoverzichten onduidelijk

Archief

Aon Consulting heeft kritiek op het Uniform Pensioen Overzicht (UPO), dat door pensioenaandbieders aan deelnemers is gestuurd. Veel overzichten bevatten fouten en zijn onduidelijk, aldus Aon.

Bij het intermediairbedrijf komen veel vragen binnen over het UPO. "Wij merken dat de UPO's in veel gevallen onduidelijke informatie bevatten en foute gegevens vermelden, waardoor verkeerde verwachtingen worden gewekt." Aon adviseert werkgevers en pensioendeelnemers om niet alles wat in het UPO staat voor waar aan te nemen en voorzichtig te zijn met de interpretatie van de informatie die erop staat. "Bij ons zijn voorbeelden bekend waarbij het bedrag dat op het UPO vermeld staat, driemaal zo hoog is als het bedrag waar de werknemer feitelijk recht op heeft. Ook worden persoonlijke elementen die de uiteindelijke pensioenuitkering flink beïnvloeden, zoals een echtscheiding, vaak onterecht genegeerd."
Ter ondersteuning van werkgevers en werknemers heeft Aon Consulting een UPO-handleiding gemaakt die is te downloaden van www.aon.nl.

Reageer op dit artikel