nieuws

Aon komt met polis tegen inkomstenverlies door piraterij

Archief

Scheepseigenaren, -bevrachters en ladingeigenaren die worden geconfronteerd met kapingen op zee, kunnen zich bij verzekeringsmakelaar Aon verzekeren tegen de inkomensderving die hiervan het gevolg is.

 

"Wij hebben dit jaar kunnen zien hoe onze maritieme klanten te stellen hebben met het sterk groeiende fenomeen van piraterij", aldus Jeroen Kuyper van Aon Marine. Gedurende de eerste acht maanden van 2008 zijn ruim 50 aanvallen op schepen langs de kust van Somalië gemeld. Hierbij zijn 32 schepen gekaapt. De gemiddelde duur van een kaping van een schip bedraagt 60 dagen.

 

  &nbspScheeps- en goederenverzekeringen en losgeldverzekeringen dekken de financiële gevolgen van het onderbreken van een reis door piraterij vaak niet. De nieuwe Aon-polis biedt dekking voor scheepsbevrachters die moeten betalen voor de huur van een schip – ook al is dit schip tijdelijk gekaapt- en scheepseigenaren die door contractbreuk een deel van de inkomsten uit scheepsverhuur mislopen. Ook biedt de polis dekking voor ladingeigenaren – met name van seizoensgoederen – die geconfronteerd worden met ontbonden contracten omdat de goederen worden opgehouden en alle overige partijen die betrokken zijn bij de reis en een verzekerbaar belang hebben. De dekking gaat in op de eerste dag van een aanval.

 

een gekaapt schip.

Reageer op dit artikel