nieuws

‘Allianz plunderde veel polishouders’

Archief

Verzekeringsmaatschappij Allianz, de grootste verzekeraar van Europa, heeft volgens haar eigen Nederlandse adviseurs jarenlang twee keer zoveel kosten in rekening gebracht voor haar beleggingsverzekeringen als met klanten was afgesproken. Zodoende stelde het rendement op de polis, vaak in combinatie met een hypotheek, zwaar teleur. Dit bleek gisteren tijdens een onthullende rechtszaak die door de adviesorganisatie Quarré, onderdeel van kredietfirma Afab, was aangespannen tegen Allianz, zo bericht De Telegraaf.

‘Allianz plunderde veel polishouders’

Volgens de adviseurs houdt de verzekeraar stiekem geld in op belegde vermogens van vele duizenden polishouders. "Wij vragen ons af wat zij dan met die ten onrechte ingehouden kosten gedaan hebben", aldus hun advocaat. Op basis van berekeningen van de adviseurs zou Allianz alleen voor de zevenduizend Quarréklanten al ruim zevenhonderdduizend euro per jaar hebben achterhouden. De verzekeraar ontkent de beschuldigingen. De rechtbankpresident viel tijdens de zitting van de ene verbazing in de andere toen hem duidelijk werd welke enorme hoeveelheid provisies en kosten door Allianz zijn ingehouden op de premies van verzekerden. "Ik begin me steeds meer zorgen te maken", verzuchtte de rechter toen bleek dat adviseurs van Allianz zélf mogen beslissen of ze 24, 10 of 0 procent provisie bij de klant in rekening brengen.
(De Telegraaf, pag. 7)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Meer dieren verzekerd door financiële crisis
Door de financiële crisis sluiten mensen steeds vaker een ziektekostenverzekering af voor hun hond, kat of konijn. Verzekeraar Petplan in De Rijp Noord-Holland zag het aantal aanvragen voor zo'n verzekering de laatste twee maanden met meer dan 30 procent groeien in vergelijking met dezelfde periode ervoor. Dat meldde het bedrijf gisteren.
(De Gelderlander, pag 1)
 
 
ING snijdt in F1-budget
ING bezuinigt dit jaar 40 procent op het budget van ongeveer 77 miljoen euro dat het beschikbaar heeft voor de sponsoring van de Formule 1 (…) De bankverzekeraar is hoofdsponsor van het Renault-team (…) en titelsponsor van enkele Grote Prijzen.
(De Gelderlander, pag 10)
 
Trots ING moet weer hand ophouden
(Trouw, pag. 3)
 
'Die Belg heeft het verknald'
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Tilmant houdt vol dat hem geen blaam treft
(Het Parool, pag. 18)
 
Staat neemt slechte hypotheken ING over
(Het Parool, pag. 17)
 
Grote schoonmaak ING
(De Telegraaf, pag. 21)
 
ING zag de klappen pas laat aankomen
(NRC Handelsblad, pag. 1)
 
Kamer wil uitleg van Bos over steun ING
(De Gelderlander, pag 1)
 
Eerste kritiek op Bos na hulp aan ING
(Volkskrant, pag. 1)
 
Staat neemt 'troep' van ING over
(Algemeen Dagblad, pag. 16)
 
Na miljarden voor collega is financiële sector muisstil
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Premies kredietverzekering hoger
(De Gelderlander, pag 12)
 
Verzekeren van kredieten kost bedrijf meer geld
(Algemeen Dagblad, pag. 19)
 
ING verplicht krediet te geven
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Telemarketeers op de korrel
(De Gelderlander, pag 13)
 
Verzekeringsplicht biedt uitomst
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Overvallen op juweliers nemen toe
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)

Reageer op dit artikel