nieuws

Algemeen Belang start met uitvaartpolis voor grootouders

Archief

De Groningse onderlinge uitvaartverzekeraar Algemeen Belang is gestart met de Generatie Uitvaartpolis. Deze polis biedt grootouders de mogelijkheid om voor hun kleinkinderen de uitvaart te verzekeren. Ook heeft Algemeen Belang een digitale natura-uitvaartpolis ontwikkeld die verkocht gaat worden via de site ankerdirect.nl.

 

"Uit ervaring blijkt dat de uitvaartverzekering van kinderen in jonge gezinnen niet altijd goed is geregeld", zegt directeur Evert de Niet van Algemeen Belang. "Omdat het idee van het overlijden van kinderen zeer confronterend is, regelen ouders dit pas op latere leeftijd, of zelfs helemaal niet. Ook spelen de beperkte financiën van jonge ouders een rol, zodat er ook nu al vaak een beroep wordt gedaan op de grootouders. Met behulp van een koopsomconstructie willen wij grootouders nu de mogelijkheid bieden alles in één keer te regelen voor hun kleinkinderen."

 

Uitvaartpolis op internet

Verder start Algemeen Belang met een nieuwe digitale natura-uitvaartpolis die wordt verkocht op de site van Anker Direct, intermediair en samenwerkingspartner van Algemeen Belang.

 

  &nbspKenmerken van de polis zijn onder meer dat er een verzekerd kapitaal mogelijk is van _ 2.500 tot _ 10.000 en kinderen direct mee te verzekeren zijn. De polis kan gesloten worden tot het 70e jaar, de premiebetaling stopt na twintig jaar. Een gezondheidsverklaring is niet nodig en er geldt een wachttermijn van twee jaar (behalve bij een ongeval). Met een speciale kostencalculator kan de klant berekenen wat zijn uitvaart gaat kosten.

 

  &nbsp"Deze natura-uitvaartpolis is speciaal ontwikkeld voor internet", zegt De Niet."Wij hebben ook nog een uitgebreidere versie van de polis met onder andere een aanvullende dekking van het verzorgingsrisico. Deze wordt door onze loondienstagenten verkocht." Algemeen Belang zorgt ook voor de uitvoering van de digitale en de uitgebreide versie van de verzekering.

 

  &nbspDe Groningse onderlinge verzekeraar telt op dit moment 37.000 polishouders en is qua omvang de tiende natura-uitvaartverzekeraar van Nederland.

 

Reageer op dit artikel