nieuws

Agis delft onderspit in kort geding

Archief

Zorgverzekeraar Agis moet van de rechtbank in Amsterdam stoppen met de campagneslagzin ‘Agis ZorgvoorZorg’. Dat is het resultaat van een door IZZ aangespannen kort geding.

 

IZZ is de cao-gerelateerde zorgverzekering voor mensen werkzaam in de zorg en hun gezinsleden. Sinds 2002 voert IZZ de slagzin ‘IZZ Zorg voor de zorg’. Korte tijd geleden begon Agis met ‘ ZorgvoorZorg’ een campagne die gericht was op dezelfde doelgroepen. Reden voor IZZ om een kort geding aan te spannen.

 

  &nbspVoor de rechter voerde IZZ aan dat Agis met het gebruik van de domeinnaam Agiszorgvoorzorg.nl en van de slagzin ‘ZorgvoorZorg’ ongerechtvaardigd voordeel trekt uit de reputatie en goodwill die IZZ rond ‘Zorg voor de zorg’ heeft opgebouwd. De voorzieningenrechter deelde deze opvatting.

 

Verwarring

IZZ-directeur Bart Blanken is blij met de uitspraak. "De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in de opbouw van ons merk en onze dienstverlening in de zorgsector. IZZ staat inmiddels synoniem voor een kwalitatief hoogwaardige verzekering speciaal voor mensen in de zorg. Omdat IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg, vonden wij dat wij ook in hun belang ons merk moesten beschermen. De campagneslogan van Agis leek zoveel op die van ons dat er makkelijk verwarring had kunnen ontstaan."

 

Reageer op dit artikel