nieuws

Afwikkeling brandschades in Zembla

Archief

Zondag (8 februari) besteedt het Vara-programma Zembla aandacht aan de behandeling van brandschades. In het programma geeft onder anderen contra-expert Anton Coolen (Coolen Expertise) hierop zijn visie.

In de Zembla-uitzending wordt verslag gedaan van de afwikkeling van een brandschade in Groningen, verzekerd door Univé en onderzocht door Compander. Deze afwikkeling is volgens een aantal geïnterviewden illustratief voor de praktijk van alledag. Een van hen is Anton Coolen, die op persoonlijke titel commentaar geeft op de positie van verzekerden die schade hebben geleden. Volgens de contra-expert zetten verzekerden regelmatig vraagtekens bij de rol die verzekeraars spelen en de onafhankelijkheid van tussenpersonen, experts en contra-experts, alsmede bij het optreden van onderzoeksbureaus. "Dit programma zal waarschijnlijk tot Kamervragen leiden", aldus Coolen.

Reageer op dit artikel