nieuws

AFM waarschuwt voor Adviesgroep Nederland

Archief

De AFM heeft consumenten gewaarschuwd niet in te gaan op aanbiedingen van Adviesgroep Nederland, Spencer & Flemming  en Infofactor, alle in Apeldoorn. De toezichthouder waarschuwt met name voor kredieten en verzekeringen van deze bedrijven via een rekening van Lanfermeijer & Partners.

De genoemde bedrijven bemiddelen volgens de AFM in deze producten zonder over een vergunning of over een vrijstelling te beschikken. Adviesgroep Nederland vroeg 25 januari 2006 een vergunning aan voor een reeks financiële diensten, waaronder electronisch geld, spaarrekeningen, betaalrekeningen en schadeverzekeringen. De vergunningaanvraag werd 28 december 2007 afgewezen, maar de ondernemingen blijken toch nog door te gaan met vergunningplichtige activiteiten, zo stelt de AFM.

Reageer op dit artikel