nieuws

AFM spreekt verzekeraars aan op bonusprovisie

Archief

Toezichthouder AFM heeft een aantal grote verzekeraars telefonisch laten weten dat het verstrekken van omzetgerelateerde bonusprovisie op pensioenverzekeringen sinds 1 januari uit den boze is.

AFM spreekt verzekeraars aan op bonusprovisie

Het ministerie van Financiën heeft woensdag aangegeven dat het verbod op bonusprovisies bij complexe producten, zoals vastgelegd in het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (BGFO), definitief ook geldt voor collectieve pensioenverzekeringen. Diverse marktpartijen waren van mening dat de regelgeving hieromtrent niet duidelijk was en enkele verzekeraars handhaafden daarom de bonusregelingen. "Wij hebben nu met grote aanbieders contact opgenomen om te vragen of zij nog bonusprovisies uitkeerden en hen daarop aangesproken. Dat het verbod ook voor pensioenen geldt, is niet onze interpretatie. Dat staat in het BGFO."

Reageer op dit artikel