nieuws

AFM raakt Geldwaardering nog niet kwijt

Archief

Toezichthouder AFM heeft zijn consumentenwebsite Geldwaardering.nl in 2008 nog niet aan een geschikte partij kunnen overdoen. “Dit is een zorgvuldig proces en we zijn er nog mee bezig”, meldt een woordvoerder.

AFM raakt Geldwaardering nog niet kwijt

In het najaar van 2007 werd bij een evaluatie duidelijk dat de AFM de site beter van de hand kon doen. Minister Bos (Financiën) deelde de evaluatieconclusie van de AFM zelf dat een andere instantie, bijvoorbeeld een grote internet- of mediapartij, beter gepositioneerd is voor het onderhouden van een dergelijk platform. Uit de reacties van marktpartijen kwam naar voren dat brancheorganisaties, net als bij de start van de site in 2006, overwegend (zeer) afwijzend staan tegenover Geldwaardering. Het bieden van een dergelijk platform wordt niet gezien als taak van de AFM. Niet alleen het Verbond van Verzekeraars en de NBVA, maar ook de Consumentenbond stond negatief tegenover het financiële consumentenforum onder de paraplu van de toezichthouder. Het vinden van een geschikt 'pleeggezin' duurt aanzienlijk langer dan voorzien.

Reageer op dit artikel