nieuws

AFM heeft nog steeds geen partij voor Geldwaardering.nl gevonden

Archief

Toezichthouder AFM heeft zijn consumentenwebsite Geldwaardering.nl in 2008 nog niet aan een geschikte partij kunnen overdoen. "Dit is een zorgvuldig proces en we zijn er nog mee bezig", meldt een woordvoerder.

 

In het najaar van 2007 werd bij een evaluatie duidelijk dat de AFM de site beter van de hand kon doen. Minister Bos (Financiën) deelde de evaluatieconclusie van de AFM dat een andere partij, bijvoorbeeld een grote internet- of mediapartij, beter gepositioneerd is voor het onderhouden van een dergelijk platform.

 

  &nbspUit de reacties van marktpartijen kwam naar voren dat brancheorganisaties, net als bij de start van de site in 2006, overwegend (zeer) afwijzend stonden tegenover Geldwaardering. Het bieden van een dergelijk platform werd niet gezien als taak van de AFM. Niet alleen het Verbond van Verzekeraars en de NBVA, maar ook de Consumentenbond stond negatief tegenover het financiële consumentenforum onder de paraplu van de toezichthouder.

 

  &nbspHet vinden van een geschikt ‘pleeggezin’ duurt echter aanzienlijk langer dan was voorzien. Er is al maandenlang weinig te beleven op de site.

 

Reageer op dit artikel