nieuws

Aevitae neemt belang in AHC

Archief

Het Eindhovense volmachtbedrijf Aevitae heeft een meerderheidsbelang (“iets minder dan 75%”) genomen in het Amsterdamse intermediairbedrijf AHC. Daarmee ontstaat een combinatie die goed is voor bijna € 30 mln provisieomzet.

Aevitae neemt belang in AHC

De samenwerking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2008. De onderdelen van AHC, waaronder CapitalRisk, blijven zelfstandig bestaan, onder directie van Paul van Leeuwen en Ronald van de Laar. AHC, wat staat voor Assurantie- en Hypotheekcentrum Nederland, telt zo'n vijftien medewerkers en realiseerde over 2008 een provisie-inkomen van € 5,6 mln.
Aevitae heeft een omzet van € 23,5 mln en behoort tot de twintig grootste intermediairbedrijven van het land. Het meerderheidsbelang past in de eerder aangekondigde 'buy and build'-strategie, die mogelijk werd door een kapitaalinjectie van participatiemaatschappij Waterland. Volgens directeur Harry Laeven wil Aevitae de huidige portefeuille zorg- en inkomen uitbreiden, een positie verwerven in collectieve pensioenen "en over drie tot vier jaar de stap over de grens te zetten."

Reageer op dit artikel