nieuws

Aevitae neemt belang in AHC

Archief

Het Eindhovense volmachtbedrijf Aevitae heeft een fors meerderheidsbelang, "iets minder dan 75%", genomen in het Amsterdamse AHC (Assurantie- en Hypotheekcentrum Nederland). De samenwerking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2008.

 

  &nbspDe onderdelen van AHC, waaronder CapitalRisk, blijven zelfstandig voortbestaan onder directie van Paul van Leeuwen en Ronald van de Laar.

 

  &nbspAHC telt ongeveer vijftien medewerkers en heeft over 2008 een provisie-inkomen van _ 5,6 mln gerealiseerd.

 

  &nbspDe directie van AHC is ingenomen met de samenwerking. "Het biedt beide partijen uitstekende mogelijkheden tot cross-selling en verbreding van de klantenportefeuille."

 

  &nbspHet meerderheidsbelang past in de eerder afgelopen jaar aangekondigde ‘buy and build’-strategie van Aevitae en is mede mogelijk gemaakt door de kapitaalinjectie van Waterland Private Equity Investments (Bussum).

 

  &nbspAevitae-directeur Harry Laeven zegt dat het meerderheidsbelang past in het tweesporenbeleid dat zijn bedrijf volgt. "Het ene spoor is de verbreding van onze huidige portefeuille zorg- en inkomen. Daarnaast willen wij onze dienstverlening verder verbreden om over drie tot vier jaar de stap over de grens te zetten."

 

  &nbsp"AHC dient als platform op het terrein van industriële schadeverzekeringen. Daarnaast gaan wij ons richten op een derde poot, die van de collectieve pensioenen", aldus Laeven.

 

  &nbspPer 1 januari dit jaar heeft Aevitae de organisatie gesplitst in het volmachtbedrijf Aevitae Insurance Services en de consultancytak Aevitae Consulting. Daarmee zou beter invulling gegeven worden aan de groeistrategie van het bedrijf. Aevitae heeft een omzet van _ 23,5 mln en behoort tot de twintig grootste intermediairbedrijven van het land.

 

Reageer op dit artikel