nieuws

ABN Amro en Delta Lloyd toch verder met joint venture

Archief

ABN Amro Verzekeringen, een joint venture van Delta Lloyd Groep (51%) en ABN Amro (49%), wordt in de huidige vorm voortgezet. Vorige maand meldden beide partners bij mededingingsautoriteit NMA nog dat ABN Amro volledig eigenaar zou worden.

ABN Amro en Delta Lloyd toch verder met joint venture

De gezamenlijke onderneming blijft daarmee exclusief de verzekeringen verzorgen voor de bankactiviteiten van ABN Amro in ons land. De samenwerking is zes jaar geleden gestart, waarbij ABN Amro het recht kreeg om Delta Lloyd op termijn uit te kopen. Onder meer vanwege de overname van de Nederlandse activiteiten door Fortis leek de bank daarvan gebruik te gaan maken. Het uiteenvallen van Fortis door de kredietcrisis en de daaropvolgende nationalisatie van ABN Amro verandere de situatie echter. "In het licht van de veranderde omstandigheden in het afgelopen half jaar hebben beide partijen geconcludeerd dat voortzetting van de succesvolle samenwerking de meest duurzame optie is. Deze beslissing draagt ook de steun van de Nederlandse Staat als aandeelhouder van ABN Amro."

De joint venture is goed voor een premieomzet van circa € 900 mln.

Reageer op dit artikel