nieuws

Premieomzet Fortis 10% hoger

Archief

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van Fortis heeft in het eerste halfjaar 10% meer brutopremies geboekt dan in de eerste zes maanden van 2007. De groei tot € 3.494 mln is vooral te danken aan nieuwe pensioencontracten en een productiegroei in Ongevallen en ziekte.

Premieomzet Fortis 10% hoger

Het levenbedrijf noteerde een omzet van € 2.089 (1.918) mln (+9%); de toename is grotendeels afkomstig van pensioencontracten die in het eerste kwartaal zijn gesloten. Het schadebedrijf is 12% gegroeid tot € 1.405 (1.255) mln, "een sterke commerciële prestatie die vooral werd gedragen door Ongevallen en ziekte". Het concern claimt over de hele linie een sterkere groei dan de markt dankzij multichanneldistributie en productinnovatie.
De nettowinst van de verzekeringsactiviteiten in ons land nam met bijna een kwart af tot € 291 (379) mln, waarbij vooral in het eerste kwartaal miljoenen op het beleggingsresultaat zijn ingeleverd door de kredietcrisis. Concernbreed boekte Fortis in de eerste helft van 2008 een verlies van € 115 mln op de overgenomen activiteiten van ABN Amro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.