nieuws

Ook Avéro biedt niet-rokerspremie

Archief

Avéro Achmea heeft aparte overlijdensrisicotarieven voor niet-rokers ingevoerd. Er komen twee varianten van de vernieuwde risicoverzekering: een tegen gelijkblijvende premie en een met een eenjarig tarief.

 

Bijna twintig levensverzekeraars maken inmiddels onderscheid tussen rokers en niet-rokers in hun risicotarieven. Avéro, onlangs gestopt met de verkoop van lijfrentepolissen en nu volledig gericht op hypotheek- en pensioengerelateerde producten, motiveert de overstap met een verwijzing naar CBS-cijfers over het rookgedrag: "In 2007 rookte nog maar 31% van de mannen en 25% van de vrouwen. Door het rookverbod in de horeca lijken er ook meer mensen te gaan stoppen met roken dan normaal."

 

  &nbspBehalve premiedifferentiatie kent de vernieuwde orv ook een ruimere acceptatie, hogere keuringsgrenzen en lagere minimumpremies. "Voor rokers geldt dat zij, wanneer zij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden alsnog recht verkrijgen op de niet-rokerspremie." Tot 1 oktober geldt gratis voorlopige dekking als de polis wordt gesloten bij een hypotheek.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.