nieuws

NIBC verscherpt acceptatie Advisor Verified Hypotheek

Archief

NIBC heeft als geldgever van de Zwitserleven Advisor Verified Hypotheek (voorheen Self Certified) de acceptatiedrempels verhoogd.

 

De maximale verstrekking van de hypotheek is van 90% van de executiewaarde verlaagd naar 70%. Hypotheekverstrekking vindt uitsluitend nog plaats als de aanvraag voldoet aan de normen van de gedragscode voor hypotheekverstrekkers.

 

  &nbspBij een advisor certified hypotheek stelt de klant zelf de hoogte van zijn inkomen vast in overleg met de hypotheekadviseur. Nu geldt voor bestaande klanten die hun hypotheek willen verhogen tot boven de 70% van de executiewaarde die inkomensverklaring niet meer: er dienen nu inkomensbescheiden van de klant aangeleverd te worden. "Als gevolg van de kredietcrisis wil NIBC als geldgever minder risico lopen", aldus Zwitserleven.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.