nieuws

Ligtelijn voorspelt verdere prijsdaling bij autopolissen

Archief

Volgens Niek Ligtelijn, bestuursvoorzitter van internetverzekeraar Ineas, is het einde van de prijzenoorlog bij autoverzekeringen nog lang niet in zicht en zullen de premies verder naar beneden gaan.

 

Hij baseert zijn voorspelling onder meer op de nog relatief grote prijsverschillen tussen verzekeraars onderling en de soms inefficiënte manier van werken in de branche.

 

  &nbsp"Volgens het Verbond van Verzekeraars stijgen de administratieve lasten en commissiekosten nog steeds", zegt Ligtelijn, die traditionele verzekeraars betitelt als kantoorkolossen met te veel vet op de botten. "Winstmarges van 15% of meer zijn in deze branche nog heel gewoon."

 

  &nbspVerder vindt Ligtelijn het opvallend hoe langzaam Nederlandse verzekeraars het dalen van de schadelast doorberekenen aan de klant. "Wil je op de lange termijn een gezonde winstmarge handhaven en toch de goedkoopste zijn, dan moet je het efficiëntst werken en dalende kosten direct doorgeven aan de consument. Daarom voorspel ik dat de premies verder gaan dalen."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.