nieuws

Dwangsom AFM voor tussenpersoon Seghers

Archief

Aan het Haagse Seghers Assurantiën is door de AFM een last onder dwangsom opgelegd, omdat niet werd gereageerd op diverse informatieverzoeken van de toezichthouder. De boete bedraagt € 4.000 per dag tot een maximum van € 80.000.

De AFM kwam Seghers op het spoor, toen een branchegenoot bij een verplichte melding aangaf dat de Haagse assurantiebemiddelaar bij hem als tussenpersoon stond geregistreerd. Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Seghers optreedt als verzekeringsagent en ook als subagent bemiddelt bij hypotheken. Bij pogingen om erachter te komen wat nu precies de activiteiten van Seghers zijn, ving de toezichthouder aan alle kanten bot. Brieven kwamen ongeopend retour, het bij de KvK vermelde telefoonnummer gaf de ingesprektoon en ook het faxen lukte niet. Zoals vermeld, bedraagt de boete € 4.000 per dag; de teller is gaan lopen op donderdag 31 juli.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.