nieuws

Delta Lloyd: eerste gestolen boten met tracking & tracing terecht

Archief

De eerste gestolen pleziervaartuigen die bij Delta Lloyd zijn verzekerd en voorzien zijn van een tracking- & tracingsysteem, zijn teruggevonden. Het gaat om een totale waarde van _ 115.000, zo meldt de maatschappij verheugd.

 

Het ging om de diefstal van een sloep (Maril 730 met een waarde van _ 70.000) en een speedboot (Rancraft 22 met een waarde van _ 45.000). Sinds maart zijn ruim zeshonderd bij Delta Lloyd verzekerde vaartuigen voorzien van tracking & tracing.

 

  &nbspOverigens blijkt uit cijfers van het KLPD dat het aantal vaartuigdiefstallen in ons land vorig jaar fors is gestegen. Er werden 862 gestolen pleziervaartuigen geregistreerd, 32% meer dan in het jaar daarvoor. Daarvan werden er slechts 67 teruggevonden. Het gemiddelde schadebedrag per gestolen boot ligt rond de _ 15.000. Daaruit blijkt dat vooral kleine vaartuigen als kano’s, roei- en visbootjes populair zijn bij dieven.

 

van de Wal (links) voor de teruggevonden sloep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.