nieuws

Azivo wil zorgpolis Surinamers

Archief

De Haagse zorgverzekeraar Azivo wil een polis voor Surinamers op de markt brengen. In deze polis moeten meer voorzieningen worden opgenomen om diabetes en hart- en vaatzieketen te bestrijden. "Surinamers hebben relatief vaak last van deze kwalen", stelt Natasja Kranenburg van Azivo. De zorgverzekeraar kwam op het idee omdat er veel Surinamers in Den Haag […]

De Haagse zorgverzekeraar Azivo wil een polis voor Surinamers op de markt brengen. In deze polis moeten meer voorzieningen worden opgenomen om diabetes en hart- en vaatzieketen te bestrijden.
"Surinamers hebben relatief vaak last van deze kwalen", stelt Natasja Kranenburg van Azivo. De zorgverzekeraar kwam op het idee omdat er veel Surinamers in Den Haag wonen. "Samen met de thuiszorgorganisatie Florence en de stichting Equally Equiped zijn we erachter gekomen dat Hindoestanen vaker last hebben van diabetes en Creolen meer van hart- en vaatziekten."
 
 Azivo heeft tijdens het multiculturele evenement Milanfestival in het Zuiderpark onderzoek gedaan of er interesse bestaat naar de speciale polis. "Van alle geënquêteerden reageerde bijna 100% positief", aldus Azivo.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.