nieuws

TU-brand oorzaak record brandschade

Archief

Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) bedroeg de totale schade door brand in de eerste helft van dit jaar € 351 (212) mln. Met een schadebedrag van € 140 mln was de brand bij de TU Delft in mei de omvangrijkste van de afgelopen acht jaar. Laat men deze echter buiten beschouwing, dan is de brandschade vergelijkbaar met een jaar eerder.

TU-brand oorzaak record brandschade

In het eerste halfjaar van 2008 hebben de statistici van het Verbond van Verzekeraars in totaal 47 grote branden geteld met een schade van € 1 mln of meer. Dat is vergelijkbaar met het aantal grote branden in de eerste helft van 2007. Afgezien van de TU Delft vonden in januari kort na elkaar twee uitschieters plaats: in Nijmegen ging De Klok Logistics in rook op (schade € 25 mln) en in Venlo werd een opslaghal voor printers en computers van Geodis Vitesse in de as gelegd (schade € 35 mln). Gemeten over de afgelopen zeven jaar bedraagt de gemiddelde schade door grote branden zo'n € 437 mln per jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.