nieuws

Sloop van oude schuilbunker veroorzaakt regen van beton

Archief

Een geregisseerde explosie van een bunker heeft maandagavond 7 juli in Bilthoven tot een regen van brokken beton geleid. Zeker 25 eigenaren van auto’s en woningen dienden daarop een schadeclaim in.

 

De gemeente De Bilt is gedupeerden tegemoet gekomen met een voorschotregeling. De aansprakelijke partij moet nog worden bepaald.

 

  &nbspDe explosie vormde het begin van de sloop van een uit de Koude Oorlog daterende bunker op het toekomstige bedrijventerrein Larenstein. De anderhalve meter dikke betonnen muren zouden door Jowenko Explosieve Demolitie uit Veere worden gesloopt. Aannemer Jowenko meldt goed verzekerd te zijn bij een Duitse maatschappij: "Noodgedwongen, want sloopactiviteiten met behulp van explosieven zijn in Nederland nergens te verzekeren. Via bemiddeling van het ministerie van Economische Zaken zijn we in Duitsland terechtgekomen."

 

worden voorkomen dat door een explosie grote brokken beton werden weggeslingerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.