nieuws

Productie hard onderuit bij Falcon Leven

Archief

De sterk gekrompen markt voor beleggingsverzekeringen heeft Falcon Leven vorig jaar hard getroffen: de verkoop van nieuwe verzekeringen is bij de Fortis-dochter met 44% gekelderd, zo blijkt uit het directieverslag over 2007. De totale levenmarkt moest vorig jaar 12% inleveren.

Productie hard onderuit bij Falcon Leven

Behalve de onrust rond beleggingspolissen noemt Falcon "een minder gunstig hypotheekrentetarief (55% van de nieuwe productie wordt gesloten in combinatie met een hypotheek) en het overstappen van enkele grotere intermediairs naar Interlloyd" als oorzaken voor de tegenvallende verkoopcijfers. Bij Falcon is de brutopremieomzet vorig jaar met 9% gedaald: € 136 (150) mln. Door de ingezakte afzet van beleggingspolissen is de waarde van de nieuwe productie eveneens sterk gedaald: die bedraagt nog € 3,4 (11,1) mln. Het technisch resultaat is in 2007 verslechterd tot € -23 (+20) mln vanwege extra voorzieningen die zijn getroffen voor beleggingsverzekeringen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.