nieuws

Premies Servische grensverzekeringen retour

Archief

Het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars heeft met het Servische ‘groene kaartenbureau’ een regeling getroffen om door Nederlandse toeristen ten onrechte betaalde premies voor grensverzekeringen te restitueren.

Servië blijkt op veel groene kaarten nog met de landcode 'SCG' te worden vermeld, terwijl de officiële aanduiding in juli 2007 is veranderd in 'SRB'. Officieel worden groene kaarten met de oude benaming echter nog tot juli 2009 erkend, maar in de praktijk blijkt die afspraak vaak niet te worden nagekomen, zodat automobilisten met een 'SCG'-aanduiding aan de Servische grens voor € 150 een grensverzekering moeten sluiten. Om voor premierestitutie in aanmerking te komen, kunnen zowel verzekeraars als verzekerden een kopie van de geldige groene kaart, de verzekeringsgegevens en de afgesloten grensverzekering met betalingsbewijs naar het  Nederlandse groene kaartenbureau sturen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.