nieuws

Postbank waarschuwt klanten voor valse e-mail

Archief

De Postbank waarschuwt zijn klanten voor een valse e-mail waarin naar inloggegevens wordt gevraagd.

Postbank waarschuwt klanten voor valse e-mail

De bank adviseert iedereen de e-mail niet te openen en de gevraagde gegevens niet door te geven. "De Postbank vraagt nooit naar dit soort persoonlijke gegevens", aldus een woordvoerder. Op de website van de Postbank staan tips hoe om te gaan met de zogeheten fishing mail. De bank heeft maandag een aantal klachten gehad over de e-mail. Er zijn voorzover bekend geen klanten gedupeerd door de valse e-mail. "Klanten zijn steeds alerter geworden. Ze herkennen valse e-mails sneller door het gebrekkige Nederlands of zien dat de lay-out niet overeenkomt met die van de Postbank." De bank is bezig de website waarnaar in de e-mail wordt verwezen, uit de lucht te laten halen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.