nieuws

Omzet verzekeringsbranche groeit 3%

Archief

De premieomzet van de Nederlandse verzekeraars is vorig jaar met 3 procent gegroeid tot 76 miljard euro. Het technisch resultaat verbeterde licht ten opzichte van 2006: 9 (8) procent van de brutopremies, zo blijkt uit het financieel jaarverslag van het Verbond van Verzekeraars.

Omzet verzekeringsbranche groeit 3%

De omzetgroei deed zich met name voor in Leven (+3% tot € 26,6 mld) en Zorg (+4% tot € 36,7 mld), terwijl de omzet uit schadepremies niet verder kwam dan 1% groei tot € 12,7 mld, vooral door stagnerende volumes in Motorrijtuigen en Brand. De toename in het levenbedrijf, waar de productie juist daalde in 2007, is te danken aan de collectieve markt, waar diverse kleinere pensioenfondsen werden geconsolideerd. De resultaatverbetering in de bedrijfstak komt volledig voor rekening van Leven, waar het technisch resultaat tot 15% (11%) steeg. Schade (van 11% naar 9%) en Zorg (van 4% naar 3%) boekten een resultaatverslechtering.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.