nieuws

NVHP wil uitspraak over provisie bestaande effectenhypotheek

Archief

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, wil dat het ministerie van Financiën en toezichthouder AFM zo snel mogelijk duidelijkheid bieden over de provisie op in het verleden afgesloten effectenhypotheken.

NVHP wil uitspraak over provisie bestaande effectenhypotheek

Uitgangspunt in het Nationaal Regime Mifid, dat 1 juli van kracht is geworden, is dat aanbieders aan financieel dienstverleners geen provisie mogen betalen terzake van advisering en bemiddeling van beleggingsfondsen. Daaronder vallen ook beleggings- en effectenhypotheken. Adviseurs die in het verleden dergelijke hypotheken sloten en als beloning kozen voor doorloopprovisie dreigen deze nu mis te lopen. De NVHP wil dat de nieuwe beloningsregels alleen gaan gelden voor producten die na 1 juli zijn gesloten en wil daar zo snel mogelijk een definitieve interpretatie over van de AFM en het ministerie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.