nieuws

New York overdenkt volledige openheid provisies

Archief

Het departement Verzekeringen van de Amerikaanse staat New York is gisteren begonnen aan een reeks openbare hoorzittingen over de beloning van assurantietussenpersonen en -makelaars. Volledige openstelling daarvan wordt overwogen.

New York overdenkt volledige openheid provisies

Tijdens de hoorzittingen worden onderwerpen belicht als omzet- en winstgerelateerde commissies, beloningen voor diensten die worden verricht voor productaanbieders en misleidende praktijken of activiteiten die de concurrentie belemmeren. Een batterij aan belanghebbende partijen mag daarbij commentaar geven op voorstellen voor nieuwe regelgeving voor verdergaande beloningstransparantie. "We willen ervoor zorgen dat de markt zowel concurrerend als transparant en eerlijk is voor iedereen."
Momenteel heeft de staat een selecte groep makelaars en verzekeraars in bepaalde verzekeringsmarkten verboden omzetcommissies te ontvangen of te betalen. Die regels wil New York breder gaan toepassen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.