nieuws

Leeftijdsonderscheid mag bij verzekeringen

Archief

De Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd heeft alleen betrekking op arbeid, beroep en beroepsonderwijs, antwoordt minister Donner van Sociale Zaken op Kamervragen van Fons Luijben (SP). Verzekeraars mogen mensen daarom op grond van hun leeftijd een polis weigeren of een hogere premie doorberekenen.

Leeftijdsonderscheid mag bij verzekeringen

Luijben stelde zijn vragen naar aanleiding van berichten over het acceptatiebeleid van sommige autoverzekeraars, die oudere automobilisten een verzekering weigeren. Volgens Donner bestaat er voor autoverzekeringen geen acceptatieplicht en is er een statistisch aantoonbaar groter risico op schade bij oudere automobilisten. Hij ziet daarom geen reden om stappen te ondernemen tegen het door Luijben gewraakte acceptatiebeleid. Overigens is discriminatie op grond van geslacht door verzekeraars sinds begin dit jaar niet langer toegestaan, ook al lopen vrouwelijke automobilisten een statistisch aantoonbaar kleiner risico op schade.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.