nieuws

Hypothecair planners willen provisieloze producten

Archief

De meerderheid (60%) van de leden van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) vindt het wenselijk dat aanbieders op korte termijn met producten komen waarin geen provisiekosten zijn verwerkt.

Hypothecair planners willen provisieloze producten

Dat concludeert de vereniging uit een enquête onder ruim 240 van de 600 leden. Die halen overigens 85% van hun inkomsten uit provisie. Volgens de NVHP komt dat door een gebrek aan producten waarbij geen advieskosten zijn ingebouwd in de tarieven. "Dit belemmert invoering van alternatieve beloningsmodellen bij hypotheekadvisering in sterke mate." Leden die wel een uurtarief hanteren, berekenen gemiddeld € 122 per uur. Voorzitter Peter Wormskamp (zie foto) zegt dat het aantal adviesuren de laatste jaren is verviervoudigd. "Op dit moment denk ik dat de adviseur per hypotheek al snel boven de twintig uur zit."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.