nieuws

Fusieplan Concordia met Belgische branchegenoot

Archief

Het Belgisch-Nederlandse intermediairbedrijf Concordia heeft een intentieverklaring ondertekend tot fusie met de Belgische branchegenoot Van Dessel. Daarmee zou een Europese assurantiemakelaar ontstaan met een premieomzet van € 220 mln.

Fusieplan Concordia met Belgische branchegenoot

Volgens algemeen directeur Jaap Gispen zal de fusie geen directe gevolgen hebben voor de Nederlandse activiteiten. Beide van origine Belgische makelaars werken in de praktijk al zo'n twintig jaar frequent met elkaar samen. "Het vergroot wel onze inkoopkracht in de Benelux", zegt hij. Van Dessel is met 120 medewerkers goed voor een provisieomzet van € 12,4 mln. Concordia komt met 112 medewerkers tot een omzet van € 14,4 mln. Concordia Holland, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, neemt daarvan € 6,9 mln voor zijn rekening. De provisieomzet is daarmee met liefst 22% gestegen ten opzichte van 2006. Na de zomer wil Concordia een kleine vestiging in Limburg openen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.