nieuws

Friese (ex-Aegon) gaat NN leiden na acht jaar buitenland

Archief

ING heeft Lard Friese per 1 september benoemd tot directievoorzitter van Nationale-Nederlanden en voorzitter van de intermediaire divisie van ING. Hij volgt in die functies Ludo Wijngaarden op, die eind deze maand vertrekt.

 

Friese (45) is jarenlang – van 1988 tot 2003 – bij Aegon werkzaam geweest en is sinds twee jaar topman van Ceska pojistovna, de grootste verzekeraar van Tsjechië (50% Generali). "Hij heeft een brede achtergrond in de Nederlandse en internationale verzekeringsmarkt en heeft bewezen grote organisaties in complexe omstandigheden te kunnen leiden", zo motiveert ING de keuze.

 

  &nbspIn 2000 stapte de toen nog als voorzitter van het managementteam Aegon Pensioen en Advies werkzame Friese over de grens om vanuit Japan de (leven-)activiteiten van Aegon in Azië verder te ontwikkelen. Drie jaar later trad hij toe tot de Europese directie van marketinginformatiebureau ACNielsen.

 

  &nbspFrieses voorganger Ludo Wijngaarden heeft geen nieuwe betrekking op het oog, maar blijft voorlopig nog wel voorzitter van het Verbond van Verzekeraar.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.