nieuws

Flexibiliteit banksparen laat te wensen over

Archief

Bankspaarproducten zijn over het algemeen minder flexibel dan verzekeringen, zo concludeert MoneyView uit onderzoek, “terwijl bankspaarproducten niet per definitie goedkoper zijn dan verzekeringsproducten”.

MoneyView stelde al eerder dat de kosten van banksparen minder laag zijn dan algemeen werd aangenomen. Alleen bij een spaarhypotheek en een direct ingaande lijfrente (DIL) op twee levens is banksparen structureel goedkoper. Daarnaast blijken de mogelijkheden van de producten beperkter dan die van verzekeringen, vooral bij hypotheken en direct ingaande lijfrentes (DIL). Twee producten halen zowel op prijs als op flexibiliteit de maximale score van vijf sterren: het Balans Plan van Falcon Leven en de Spaarhypotheek van Argenta.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.