nieuws

EU wil toezicht herverzekeraars

Archief

Europese Commissie heeft de Nederlandse regering officieel gemaand een EU-richtlijn betreffende herverzekering uit te voeren.

 

De zeventien herverzekeraars die in ons land zetelen, staan officieel niet onder toezicht en dat had feitelijk al op 10 december vorig jaar het geval moeten zijn.

 

  &nbspAls de Commissie binnen twee maanden geen bevredigende reactie op de aanmaning heeft ontvangen, kan de kwestie aan het Europees Hof van Justitie worden voorgelegd. De herverzekeringsrichtlijn harmoniseert het toezicht op herverzekeraars in de diverse EU-lidstaten. Dat toezicht liep per lidstaat sterk uiteen, waardoor er geen sprake was van een gelijk speelveld. Eerder deze maand heeft de Nederlandsche Bank bekendgemaakt dat het toezicht op de herverzekeringsmaatschappijen nog dit jaar wordt ingesteld met de implementatie van de herverzekeringsrichtlijn in de WFT.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.