nieuws

Dwangsom AFM voor Maytexu

Archief

Toezichthouder AFM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan adviseur Arie Brouwer, die handelt onder de naam Maytexu International.

Brouwer bleef in gebreke nadat de AFM opheldering had gevraagd over zijn activiteiten als 'hypotheekadviseur'. De toezichthouder was ter ore gekomen dat Brouwer, die bemiddelt bij de verkoop van buitenlands onroerend goed, via zijn site Maytexu ook zonder vergunning optreedt als hypotheekadviseur. Op de site staat namelijk een link naar het niet geregistreerde bedrijf Versteegh Hypotheken, dat zelf weer doorverwijst naar Maytexu. Brouwer verweerde zich door te zeggen dat hij het afgelopen jaar slechts twee hypotheekklanten had doorverwezen naar ING Bank en dat hij zijn hypotheekactiviteiten zal staken. Op vragen over afspraken en beloningen kon of wilde hij geen antwoord geven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.