nieuws

Dieven tuk op bromfietsen

Archief

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er in ons land 4.744 brom- en snorfietsen gestolen, bijna 23% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

 

Vooral in Zeeland blijken dieven het voorzien te hebben op brom- en snorfietsen. In deze regio nam het aantal diefstallen met 42,5% relatief het sterkst toe.

 

  &nbspVóór de invoering van de verplichte kentekening werden jaarlijks circa 15.000 brom- en snorfietsen gestolen. Als de huidige trend zich doorzet, dan staat de teller aan het einde van het jaar op ruim 12.000 diefstallen. Nog altijd minder dan voor de invoering van de kentekening, maar het aantal neemt gestaag toe. Personenvoertuigen lijken minder in trek bij het dievengilde. Het aantal gestolen nieuwe personenvoertuigen (tot drie jaar oud) daalde met 4,6% van 1.100 in 2007 tot 1.049 in 2008. Oudere personenvoertuigen kwamen uit op een daling van 3,3% (totaal in 2008: 3.789).

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.